Direktlänk till inlägg 8 september 2015

Nybörjarguide: Hur Investerar Man På Börsen?

Av Karl Andersson - 8 september 2015 13:02

Att investera sina pengar i rätt ändamål är inte alltid världens enklaste sak att klura ut. Det kan till exempel handla om att köpa ett hus utomlands som man hyr ut den tid man själv inte använder det men det kan även handla om mer abstrakta investeringar som till exempel aktier och fonder.


   


För den som är sugen på att sätta sig in i börshandel och investera pengar i aktier är det viktigt att först och främst bestämma vad man faktiskt vill uppnå med investeringen. Gör man det för att spara pengar till något speciellt ändamål eller är det rent av för att stärka sitt kapital år för år? Vissa kanske till och med väljer att investera på börsen som ett sätt att utvecklas på sin professionella bana.


Enligt Affärsvärldens Generalindex har vår svenska Stockholmsbörs stigit cirka 10 procent varje år under de senaste 100 åren. Även om aktier allt som oftast stiger vid något tillfälle är det ett risktagande och det är anledningen till att många väljer att spara i fonder istället för att köpa aktier i investmentbolag. Åtminstone som en start till sitt kommande investerande i aktier på börsen. En säker aktieinvestering i Sverige är bland annat genom att välja stabila och tämligen nedvärderade företag som dock har en lång bakgrund med lönsamhet i ryggen.


För att välja rätt företag att investera i vid rätt tidpunkt bör man ha en god förståelse för vad som driver kurserna på aktiebörsen. Det är precis som på vilken som helst typ av marknad där framför allt utbud och efterfrågan styr aktiernas handel fram och tillbaka. Det egentligen bästa sättet för att sätta sig in i börsen är att redan från tidig start få som rutin att läsa ekonomisidorna. Där ser man dagligen hur kurserna går och hur handeln utbyts. Internet är så klart inte bara gratis utan även en mäktig informationskälla för den som vill försäkra sig om att investeringen görs på inte allt för omöjliga grunder.


När man känner sig lite varm i kläderna och har hunnit lära sig lite mer om investering i aktier och fonder kan man på riktigt ta fram en strategi, både kortsiktig och långsiktig. Antingen gör man det på egen hand eller så tar man hjälp av en strateg inom börsinvestering som har full koll på alla marknader och branscher.


Det är oerhört viktigt att följa upp sina investeringar, gärna var sjätte månad för att försäkra sig om att de går som man förväntar sig. Skulle det visa sig att någon aktie går väldigt dåligt tar man tid till att se över det hela för att eventuellt göra några förändringar i sin aktieportfölj

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards